10 عامل موثر در طعم گوشت گوسفند
طعم، تاثیر حسی است که توسط جوانه های چشایی و بویایی حس می شود و عامل اصلی تعیین کننده کیفیت گوشت و تصمیم مصرف کننده برای خرید است. عوامل قبل از کشتار و پس از کشتار مانند نژاد حیوان، جنس، سن، خوراک، پیری و شرایط پخت به بهبود طعم گوشت پخته شده کمک می کنند.در ادامه به 10 عامل مهم و تاثیر گذار در طعم گوشت گوسفند می پردازیم.
1.ژنتیک:
اثر انگشت، عنبیه، صدا و نفس هر فرد منحصر به فرد است. در مورد حیوانات نیز مشابه است. آیا تصور اینکه گوشت هر حیوانی که می خوریم طعم کمی متفاوت دارد، خیلی سخت است؟ در یک نژاد خاص، هر حیوان طعمی متفاوت دارد.
2.مواد مغذی و مواد معدنی موجود در خاک:
مواد مغذی خاک به طرز ماهرانهای گوشت را طعم دار میکنند، به ویژه برای حیواناتی که از علفها تغذیه میکنند.
3.نحوه جابجایی قبل از ذبح:
مسافت طولانی در یک تریلر پر از گوسفند یا انتظار در حیاط انبار باعث ترشح هورمون های «جنگ یا گریز» می شود که بر طعم غذا تأثیر می گذارد. یک کارخانه فرآوری در فرانسه مستلزم آن است که تمام حیواناتی که در آن کارخانه فرآوری می شوند باید با یک هالتر به داخل هدایت شوند! چرا؟ آنها می دانند که حیوانات آرام طعم بهتری دارند.
4.غذایی که حیوان می خورد:
غذایی که حیوان می خورد بر طعم گوشت آن تأثیر می گذارد. به نظر می رسد همه ما داستان هایی در مورد بزی می دانیم که قوطی های حلبی خورد - شیر او طعم ماهی تن داشت! رژیم غذایی بر طعم تأثیر می گذارد. علف شیرین به تولید گوشت شیرین کمک می کند.
5.ادویه ها:
ادویه هایی که در پخت گوشت استفاده می شود، در طعم آن بسیار تأثیر می گذارند. تا حدودی که هر آشپز یک سازنده ی طعم است و برای هر غذایی که تهیه می کند، طعم به خصوصی را در نظر می گیرد.
6.روش پخت:
روش پخت گوشت بر طعم و لطافت تأثیر می گذارد. چربی به عنوان یک عایق عمل می کند. از آنجایی که گوشت علفخوار چربی کمتری دارد، به زمان پخت بیشتری نیاز دارد. گوشت کم چربی طعم بهتری دارد که کم و آهسته پخته شود. هر چیزی که "فست فود" نامیده می شود، معمولاً چربی زیادی دارد. گاوهای پروار شده غلات، به ویژه درجه مرغوب، دارای چربی اضافی در گوشت هستند. زمان پخت و درجه حرارت باید حداقل تا حدی بر اساس میزان چربی موجود در گوشت تعیین شود.
7.میزان پخت:
گوشت خام، نیم پز یا پخته؟ترجیح شما چیست؟ گوشت خام طعم منحصر به فرد و طعم لطیف دارد و همچنین ارزش غذایی گوشت را حفظ می کند. (این امر مخصوصاً در صورتی صادق است که حیوان از علف تغذیه کرده باشد.)
8.میزان چربی موجود در گوشت:
چه مقدار چربی در گوشت وجود دارد؟ برخی طعم چربی را دوست دارند، برخی دیگر بدون چربی را ترجیح می دهند. در هر صورت، چربی بر طعم تأثیر می گذارد.
9.برش گوشت:
چه چیزی طعم قویتری میدهد، ساق بره (پای جلو) یا قسمت کمر و شکم بره؟ ساقها طعم بیشتری دارند زیرا ماهیچههای پا به مراتب بیشتر ورزش میکنند. در قسمت کمر چربی کمتری وجود دارد چون تحرکی در آن ناحیه وجود ندارد.
10.سن حیوان:
بره به هر گوسفندی گفته می شود که هنوز دسته دوم دندان های خود را نداشته باشد. (این در حدود 14-16 ماهگی اتفاق می افتد.)
گوشت گوسفند نسبت به گوشت بره طعم بیشتری دارد؛ البته یونانی ها به دلیل بافت نرم و طعم لطیف، بره های جوان را حتی در سن 8 هفته ترجیح می دهند. بسیاری از فرهنگ (به عنوان مثال، ترک ها و برخی از ایرانیان) طعم قوی تر گوشت گوسفند را ترجیح می دهند.
مطالعه ای توسط موسسه بازاریابی مواد غذایی نشان داد که 91٪ از خریداران سوپرمارکت طعم را به عنوان یک عامل مهم در انتخاب غذا رتبه بندی می کنند که مهمتر از تغذیه، قیمت و ایمنی محصول است. به عبارت دیگر، ما بیش از هر چیز به طعم غذای خود اهمیت می دهیم.
در دام زنده شما می توانید با اطمینان کامل خوش طعم ترین و با کیفیت ترین گوشت گوسفند را خریداری کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون گوشت گوسفند
و همچنین
خریداری با کیفیت ترین گوشت گوسفند با ما تماس بگیرید.